KonstväggenVi på Centrumtandläkarna gillar konst, och ville stödja våra lokala konstnärer, då kom vi på idén att ha vår egen utställning här på kliniken!

Konstväggen, här kan du som lokal konstnär få ställa ut dina alster, som ses och uppskattas av våra kunder.

Under året kommer vi att ha konstnärer med olika bakgrund som utställare på vår praktik, vem som helst kan titta in till oss (du behöver alltså inte vara vår patient) och titta på tavlorna som också är till salu.

Just nu ställer Vhilo H Persson ut flera av sina verk hos oss


Vhilo H Persson

Född 72, är en svensk, självlärd konstnär som började måla sent i livet, vid 31 års ålder.

Efter många år av tungt alkoholmissbruk där han periodvis även var hemlös lyckades han hitta tillbaka till livet genom konsten.

2003 slutade han dricka men drabbades då för tredje gången av cancer som bla har inneburit att han tagit bort hela höger skulderblad, men han lyckades hitta en teknik där han med hjälp av stöd från vänster arm trots all kan måla.

Idag säger han själv att det var konsten som räddade honom och som håller honom vid liv.

Hans måleri är färgstarkt och han har utvecklat en mycket unik och speciell stil där dukarna är fyllda med många små figurer, detaljer, och med mycket humor.

Själv säger han att han hittar inspirationen överallt runt omkring sig, det kan vara en vacker kvinna, ett leende men också minnen från hans gamla liv.

Konstverken har funnits representerade på Art Fairs och utställningar runt om i världen, exempelvis:
New York
Belgien
Monaco
Shanghai
Hong Kong
Nederländerna